Nieuws

Slot hoopt op reactie van Feyenoord: 'Opnieuw uitgedaagd mentaliteit te tonen'

Slot hoopt op reactie van Feyenoord: 'Opnieuw uitgedaagd mentaliteit te tonen'

15-12-2023 16:22 Laatste update: 16:43

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft op de website van de Rotterdammers voorbeschouwd op het duel met Heracles Almelo. De 45-jarige oefenmeester hoopt veerkracht terug te kunnen zien na de tegenvallende Champions League-campagne. 

Feyenoord kan rekenen op complimenten voor het vertoonde spel tegen Celtic, maar is desondanks met nul punten teruggekomen in Rotterdam. "Daardoor worden we opnieuw uitgedaagd om als team mentaliteit te tonen en zondag een juiste reactie te geven", vertelt Slot. "Hopelijk lukt dat in Almelo met de steun van de supporters die meereizen, nadat ze ook in Glasgow al massaal en op een geweldige wijze achter ons hebben gestaan."

Heracles heeft een intense week achter de rug. Trainer John Lammers werd dinsdagochtend nog de laan uitgestuurd in Almelo. "Zeker na wat er deze week is gebeurd, zal Heracles voor eigen publiek iets willen laten zien en het jaar goed willen afsluiten", zegt Slot. "Voor ons is het daarom nog meer zaak om daar vanaf de eerste minuut de juiste energie tegenover te zetten en op wedstrijdbepalende momenten scherp te zijn", besluit de trainer van Feyenoord die zijn ploeg zondag om 14.30 uur ziet aftrappen tegen Heracles in het Erve Asito.

Feyenoord staat in de Eredivisie op de tweede plaats met een aanzienlijke achterstand van tien punten op koploper PSV. De regerend landskampioen van Nederland kan met hun goede spel in de Champions League op de complimenten van de media rekenen, maar zullen het desondanks moeten doen met een ticket voor de tussenronde in de Europa League.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.