Nieuws

Turkse scheidsrechter verlaat ziekenhuis onder politiebegeleiding

Turkse scheidsrechter verlaat ziekenhuis onder politiebegeleiding

13-12-2023 10:31

Op maandagavond is scheidsrechter Halil Umut Meler uit het ziekenhuis ontslagen. De Turkse arbiter werd na afloop van het Süper Lig-duel tussen Ankaragücü en Rizespor door voorzitter Faruk Koca naar de grond geslagen en incasseerde hierna ook nog enkele trappen.

Op beelden van Turkse media is nu te zien dat Meler uit het ziekenhuis is ontslagen. De scheidsrechter deed dit onder begeleiding van de nodige politiemensen, om zo de veiligheid van de arbiter te waarborgen.

"Meler is in goede gezondheid, maar zal nog wel controles nodig hebben", vertelt de arts van de arbiter. "Hij kent echter geen problemen behalve de zwelling bij zijn oog." Meler moest na het incident naar het ziekenhuis en verbleef hier in totaal 36 uur, vanwege een bloeding bij het oog en nekklachten.

In Turkije is er momenteel veel ophef over het incident. De competitie werd tijdelijk stopgezet en de Turkse bond heeft aangekondigd dat er strenge straffen zullen volgen voor degenen die erbij betrokken zijn. Faruk Koca, de voorzitter van Ankaragücü, heeft besloten om af te treden van zijn functie en is gearresteerd door de politie.