Opinie

Sneijder: 'PSV had een penalty moeten krijgen, dit is bewust, onbegrijpelijk'

Sneijder: 'PSV had een penalty moeten krijgen, dit is bewust, onbegrijpelijk'

12-12-2023 19:48

Wesley Sneijder vindt dat PSV een penalty had moeten krijgen tegen Arsenal. In de eerste helft van het Champions League-duel kreeg Mohamed Elneny de bal op zijn hand, maar de arbitrage weigerde de bal op de stip te leggen. Halverwege leiden The Gunners met 0-1 in Eindhoven.

De voornaamste kansen waren in de openingsfase voor PSV, maar vlak voor rust schoof Eddie Nketiah de bal laag achter Walter Benítez. "Ik blijf het zeggen; Ramalho had een beetje anders moeten staan", aldus Jan Boskamp bij RTL 7 over de tegengoal. Ook Sneijder zag dat Ramalho Nketiah te veel ruimte gaf, maar benadrukt ook de klasse van de Engelsman. "Die klasse druipt er vanaf. Ze zijn zó goed die spelers, ook jongens die in een B-ploeg spelen. Ze kunnen heerlijk voetballen als je ze ruimte geeft, dan straffen ze dat af."

Een opvallende statistiek was het feit dat PSV een van de ploegen is die dit seizoen de meeste kansen creëerde tegen de grootmacht. "En uiteindelijk sta je weer achter", zegt Sneijder. "Ik vond PSV bij vlagen echt leuk voetbal laten zien, met mooie aanvallen, Saibari, Tillman… In de afronding zijn ze wat ongelukkig. Ik vond dat Pepi zich wat meer moest beheersen met dat balletje eroverheen."

Daarnaast vindt de recordinternational van Oranje dat PSV nog een strafschop had moeten krijgen. "Ik vind dit een penalty", zegt hij, kijkend naar de herhaling van een bal die op de hand van Elneny komt. "Dan zeggen ze dat hij eerst op z’n lichaam komt, maar Vertessen rekent erop. Hij neemt hem gewoon mee. Dit is bewust. Dit is onbegrijpelijk. Er is een VAR en een check…"

PSV – Arsenal is via dit liveblog van VoetbalNieuws te volgen.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.