Nieuws

Blind over stadion van Girona: 'Oude meuk met een haastig opgebouwde burgertent'

Blind over stadion van Girona: 'Oude meuk met een haastig opgebouwde burgertent'

11-12-2023 23:11
1

Daley Blind heeft zich openhartig uitgelaten over zijn eerste periode bij Girona FC, dé stuntploeg in Spanje. Afgelopen weekend versloeg Blind met zijn ploeg FC Barcelona en is het na zestien wedstrijden koploper. In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt Blind terug op zijn eerste halfjaar aan de Spaanse kust.

 "De échte kracht is het ‘team’. De kleedkamer", kaart Blind aan, die weet dat hij niet bij een echte 'topclub' speelt. "Als je onze kleedkamers ziet in het stadion: ouwe meuk. Rond het stadion is er niks, buiten een haastig opgebouwd hamburgertentje bij de wedstrijden. Zo’n club, in zo’n omgeving, heeft geen vedettes." Estadi Montilivi, de thuishaven van Girona, biedt dan ook plaats aan slechts 13,5 duizend supporters. Het laagste aantal in heel de competitie. 

Menig voetbalfan droomt van een stunt a lá Leicester in Spanje. In het seizoen werd de Engelse ploeg tot ieders verbazing landskampioen in de grote Premier League. "Ik snap de vergelijking, maar  we zijn nog niet eens op de helft van het seizoen. Het is nog veel te vroeg om daaraan te denken. We doen het ontzettend goed en hebben nu in elk geval uitgesproken dat we voor de Europese plekken gaan", meent Blind. "Ik denk nog steeds dat Real Madrid, Atlético en Barcelona zoveel meer budget, mogelijkheden en ervaring hebben. De weg is nog heel lang. Het helpt om lekker nuchter te blijven. We moeten onszelf niet de druk van een Leicester-scenario opleggen."

Bijna een jaar geleden vertrok Blind bij Ajax en zat hij in de winter zonder club. In Amsterdam hield de 104-voudig international bij zijn jeugdclub AFC zijn conditie op peil. Eerst in de vorm van het lenen van een aantal voetballen, "maar de trainer van AFC was zo aardig om jongens op te trommelen die in hun kerstvakantie ook zin hadden om bezig te zijn. Hebben we een aantal keer samen getraind voordat ik naar Bayern München ging. Nu is het weer december en staan we hier", blikt Blind terug. "Misschien moet ik ze bij AFC nog een bedankje sturen." Na zijn overstap naar Girona speelde Blind iedere wedstrijd van zijn nieuwe ploeg, waarvoor hij al goed was voor twee assists.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.