Nieuws

Wie is Milambo, de middenvelder die zijn contract bij Feyenoord heeft verlengd?

Wie is Milambo, de middenvelder die zijn contract bij Feyenoord heeft verlengd?

16 januari - 18:00 Laatste update: 18:00

Antoni Milambo verscheen in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam zijn basisdebuut voor Feyenoord, de club waar hij al sinds 2022 onder contract staat. Wie is deze achttienjarige middenvelder? VoetbalNieuws stelt Milambo aan je voor!

Wie is Antoni Milambo?

In 2014 maakte Milambo als jeugdspeler van de Rotterdamse amateurclub SV DEHMusschen de overstap naar Feyenoord. De geboren Rotterdammer doorliep verschillende jeugdelftallen van Feyenoord, waarvoor hij in augustus 2021 zijn debuut voor maakte. Tijdens de play-offs van de Conference League mocht Milambo een kwartier voor tijd tegen Luzern (3-0) invallen. Met een leeftijd van zestien jaar en 148 verbrak Milambo het clubrecord van jongste speler van Feyenoord, dat eerder op naam stond van Georginio Wijnaldum. Zijn debuut in de Eredivisie liet nog even op zijn wachten, waar Milambo pas op 2 april 2023 zijn eerste minuten in de competitie maakte. Tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta (1-3) mocht de middenvelder in blessuretijd invallen.

De middenvelder met Congolese roots kwam na zijn debuut tegen Luzern ook nog eens tijdens groepsfase van de Conference League invallen, thuis tegen Maccabi Haifa (2-1). Afgelopen seizoen maakte Milmabo drie keer zijn opwachting bij Feyenoord, dat zich tot landskampioen van Nederland kroonde. In november van dit jaar maakte de jeugdinternational ook al zijn debuut in de Champions League, waar hij in de groepsfase op bezoek bij Lazio (1-0) mocht invallen. Tijdens zijn volgende invalbeurt tegen Atlético Madrid ging een actie van Milambo tegen Antoine Griezmann viraal.

Wanneer stond Milambo voor het eerst in de basis bij Feyenoord?

Op 7 december 2023 begon Milambo dus voor het eerst in de basis van een officieel Feyenoord-duel. Op 21 oktober van dat jaar wist hij als invaller al zijn eerte doelpunt te maken. Mede door zijn treffer won Feyenoord uiteindelijk thuis met 4-0 van Vitesse. De kwaliteiten van Milambo worden door de Rotterdammers onderstreept. Halverwege januari werd zijn contractverlenging namelijk bekendgemaakt. De jonge middenvelder ligt tot zeker medio 2027 vast in De Kuip.