Transfernieuws

'Feyenoord en Ajax kijken allebei naar goedkope ervaren Mexicaanse middenvelder'

'Feyenoord en Ajax kijken allebei naar goedkope ervaren Mexicaanse middenvelder'

03-12-2023 21:13

Volgens verschillende internationale media lijken onder meer Feyenoord en Ajax de transferstrijd aan te willen gaan voor een Mexicaanse middenvelder. Het Engelse 90Min meldt dat beide Eredivisie-clubs hun oog hebben laten vallen op Fernando ‘Nene’ Beltran, die momenteel voor Chivas de Guadalajara speelt.

Naast de Rotterdammers en de Amsterdammers zouden ook Fulham, Wolverhampton Wanderers en Leicester City de ontwikkeling van de 25-jarige controleur in de gaten houden. Beltran zou een interessante optie kunnen zijn, omdat zijn contract in december afloopt en Chivas naar verluidt geen plannen heeft om dat te verlengen. Van Ajax is het bekend dat het in de winter op zoek zal gaan naar een ervaren stopper op het middenveld. De naam van Beltran is dus mogelijk een nieuwe die aan de kandidatenlijst kan worden toegevoegd.

De tienvoudig Mexicaans international speelde tot dusver 183 officiële duels voor Chivas, scoorde daarin twaalf keer en gaf ook elf assists. In sommige daarvan droeg hij ook de aanvoerdersband. 'Europese teams zijn op de hoogte van zijn deal met Chivas en blijven alert op de huidige situatie', klinkt het.