Nieuws

Deschamps waakt voor treffen Oranje: 'Behoort fit tot de beste landen van Europa'

Deschamps waakt voor treffen Oranje: 'Behoort fit tot de beste landen van Europa'

02-12-2023 19:45 Laatste update: 19:45

Didier Deschamps heeft zich tegenover TF1 uitgelaten over de loting voor het EK, waarin het Nederland treft. Vanwege een rugoperatie was de Franse bondscoach zelf niet aanwezig bij de ceremonie in Hamburg, maar reageerde na afloop via een online verbinding.

"Het is een lastige loting, omdat we Nederland uit Pot 3 hebben", stelt Deschamps, die Oranje nog goed kent van de wedstrijden om de EK-kwalificatie. In beide wedstrijden was Nederland, 4-0 en 1-2, niet tegen de Fransen opgewassen.  Op het EK zal het volgens Deschamps dicht bij elkaar liggen. "Al weten we nog niet wie onze derde tegenstander wordt. Op papier heeft Nederland meer kwaliteiten dan de play-off-winnaar", aldus de oefenmeester. "Nederland behoort, mits ze compleet zijn, tot de beste landen van Europa. Oostenrijk is een team dat in de lift zit. Omdat ze fysiek sterk zijn, is het nooit prettig om tegen hen te spelen."

Naast Frankrijk en Oostenrijk, treft Nederland ook nog eens de winnaar in de play-offs tussen Polen/Wales/Finland/Estland. Op 21 juni staat in Leipzig de groepswedstrijd tussen Oranje en Frankrijk op het programma.