PSV staat op uit de dood tegen Sevilla en kan CL-overwintering ruiken door Pepi

29-11-2023 20:42 Laatste update: 20:48
1

PSV is uit de dood opgestaan tegen Sevilla. De Eindhovenaren bogen een 2-0 achterstand om na een rode kaart van de Andalusiërs. Invaller Ricardo Pepi was de gevierde man aan de kant van PSV.

Met een ongewijzigde basiself ten opzichte van het duel van PSV met FC Twente begon Peter Bosz in Sevilla. Op een gevaarlijke voorzet van Johan Bakayoko was er in de openingsfase weinig gevaar, maar langzaam voelde je aan alles dat de Spanjaarden was sterker begonnen te worden.

Dat resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer van Sevilla. Wie anders dan Sergio Ramos maakte de Spaanse treffer uit een scherp aangesneden vrije trap. Het was de tienduizendste Champions League-treffer in de historie. Na dat moment wist PSV even niet waar ze het zoeken moesten.

Voor rust leek Sevilla nog op 2-0 te komen. Na een goed uitgespeelde aanval was het Dibril Sow die voor een goal aan leek te mogen tekenen, maar de VAR constateerde hands. Eén minuut later schoot Youssef En-Nesyri ook nog eens op de lat én viel Hirving Lozano uit met een hamstringblessure. Na deze een horrorhelft ging PSV met een achterstand rusten.

Vol goede moed betreedde PSV het veld voor de tweede helft, maar die goede moed was van korte duur. De Eindhovenaren stonden binnen de minuut met 2-0 achter na twijfelachtig ingrijpen van Walter Benítez. En-Nesyri, die eerder nog de lat trof, liftte nu wel binnen.

Sevilla ging verder met aanvallen maar plots was daar het keerpunt in de wedstrijd. Voormalig Ajacied Lucas Ocampos kreeg binnen no-time twee gele kaarten en zorgde ervoor dat de Andalusiërs met tien kwamen te staan. Daar profiteerde PSV al snel van via invaller Ismael Saibari. Op aangeven van Sergiño Dest maakte hij de wonderschone aansluitingstreffer.

Na dat moment gingen alle remmen los bij PSV. De Eindhovenaren drukte vol op Sevilla en dat leidde tot enkele kansen en zelfs ook de gelijkmaker. Invaller Yorbe Vertessen kopte op aangeven van Jordan Teze, de tweede back met een assist, binnen. Het werd allemaal nog een stuk mooier voor PSV. Invaller Ricardo Pepi kopte op aangeven van Vertessen de winnende binnen en daardoor kan PSV overwintering in de Champions League ruiken. Wanneer Arsenal van RC Lens wint, dan is dat al bewerkstelligd.