Nieuws

'Felle kritiek op onderzoek naar Overmars: ex-Ajax-directeur niet eens gehoord'

'Felle kritiek op onderzoek naar Overmars: ex-Ajax-directeur niet eens gehoord'

27-11-2023 21:53 Laatste update: 22:00

Volgens de woordvoerder van Marc Overmars, Frank Neervoort, zijn er kapitale fouten gemaakt bij het onderzoek naar de oud-directeur van Ajax. Er is namelijk geen hoor en wederhoor toegepast, vertelt hij aan De Telegraaf.

Onlangs kwam het resultaat van het onderzoek naar buiten en werd Overmars voor een jaar geschorst. De straf geldt alleen voor Nederland, waardoor Overmars gewoon kan blijven werken bij zijn huidige werkgever Royal Antwerp FC. "Het feit dat Marc Overmars op geen enkele wijze in het onderzoek is gekend, is zeer onzorgvuldig", zegt Neervoort. "Het minste dat je mag verwachten, is hoor en wederhoor."

"Of Overmars in beroep gaat, is nog niet bekend. Zijn advocaat bestudeert momenteel het vonnis van het ISR", vervolgt Neervoort. "Het onderzoek was nauwkeurig en feitelijk geweest als hij wél was geïnterviewd. Er stond verder dat het gedrag van Overmars wordt bevestigd door de vrouwen en dat Ajax een onveilige werkomgeving was voor vrouwen. Wat er precies wordt bevestigd en door wie, staat niet vermeld. Het is toch gek dat Overmars een onderzoek dat nota bene over hem gaat niet heeft ontvangen?"