Nieuws

'Clubloze Schreuder kan weken na ontslag aan de slag in Champions League'

'Clubloze Schreuder kan weken na ontslag aan de slag in Champions League'

25-11-2023 11:53

Volgens berichtgeving van BILD is Alfred Schreuder in beeld als hoofdtrainer van 1. FC Union Berlin. De voormalige Ajax-trainer staat op een lijst met andere kandidaten, waaronder de Spaanse legende Raúl en Oliver Glasner.

Union Berlin heeft door de teleurstellende seizoenstart onlangs afscheid genomen van hoofdtrainer Urs Fischer. Na slechts twee overwinningen en negen nederlagen in de eerste elf competitiewedstrijden bevindt de club zich op de één na laatste plek in de Bundesliga. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer kwam onder andere Alfred Schreuder naar voren. De 51-jarige inwoner van Barneveld ontbond aan het begin van deze maand zijn contract bij Al-Ain FC. Er waren berichten dat Schreuder moeilijkheden ondervond met andere leden van de technische staf, wat uiteindelijk resulteerde in de ontbinding van zijn contract.

In Duitsland staat Alfred Schreuder vooral bekend om zijn tijd bij TSG Hoffenheim. Van 2015 tot 2018 diende de voormalige Ajax-trainer als de rechterhand van zowel Huub Stevens als Julian Nagelsmann. Na een kort uitstapje als assistent van Erik ten Hag bij Ajax keerde hij terug naar Hoffenheim, waar hij Nagelsmann opvolgde als hoofdtrainer.