Nieuws

Ajax laat 'echte Ajax-spits' links liggen: 'Moet behoorlijk wat kosten'

Ajax laat 'echte Ajax-spits' links liggen: 'Moet behoorlijk wat kosten'

24-11-2023 13:28 Laatste update: 13:17

Nikos Machlas had Vangelis Pavlidis graag bij Ajax zien spelen dit seizoen. De oud-Ajacied is onder de indruk van de prestaties van zijn landgenoot in Alkmaar. Machlas acht een transfer naar de Amsterdammers inmiddels onwaarschijnlijk en verwacht dat de spits een grotere transfer gaat maken, laat hij weten tegenover Voetbal International.

"Ik had Ajax voor dit seizoen willen adviseren om Vangelis Pavlidis te halen, al had hij waarschijnlijk behoorlijk wat moeten kosten", aldus Machlas, die verwacht dat Pavlidis zijn heil buiten de Eredivisie zal gaan zoeken na AZ. "Ik kreeg onlangs mee dat Eintracht Frankfurt Pavlidis wil halen. Ik weet dat John (Van ’t Schip, red.) een liefhebber is van Vangelis, maar ik verwacht dat zijn toekomst nu wel buiten de Eredivisie zal liggen."

Tot slot gaat de voormalig aanvaller in op de huidige spits-situatie in bij Ajax. "Brian Brobbey is een talentvolle, fysiek sterke spits, maar hij is nog geen echte killer in het strafschopgebied. Ik denk wel dat het goed is dat John hem het vertrouwen geeft, want hij kan zeker nog stappen maken", besluit Machlas. 

Pavlidis kwam dit seizoen in alle competities negentien keer in actie voor AZ. De spits is momenteel topscorer van de Eredivisie met veertien doelpunten.