Nieuws

Messi spreekt schande over rellen in Rio: 'Spelers met familieleden op de tribune'

Messi spreekt schande over rellen in Rio: 'Spelers met familieleden op de tribune'

22-11-2023 08:12

Lionel Messi heeft zich uitgesproken over de rellen die de WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië tegen Brazilië overschaduwde. De aanvaller zag hoe de politie in Maracanã-stadion hard tekeer ging, om relschoppers aan te pakken.

"Het zag er heel slecht uit. We zagen hoe mensen werden geslagen, net als in de Copa Libertadores-finale", begint Messi na afloop van de beladen wedstrijd, geciteerd door Voetbal International. "Er waren spelers met familieleden op de tribune. Dan is de wedstrijd even niet belangrijk." Messi zag hoe zijn doelman Emiliano Martínez de politie probeerde af te stoppen.

Echter duurde het lang voordat het enigszins rustig werd en keerde Messi en zijn collega’s terug de kleedkamer in. "We zagen hoe mensen werden geslagen. Er hadden ongelukken kunnen gebeuren. Pas toen de rust terugkeerde besloten we om naar binnen te gaan. We wilden weten hoe het met onze familieleden ging. Toen we dat wisten zijn we weer naar buiten gekomen."

Argentinië won de beladen wedstrijd uiteindelijk met 1-0, waar Nicolás Otamendi zich na een uur spelen tot matchwinner kroonde.