Bizarre avond in Frankrijk: Gibraltar met 14-0 onderuit, hattrick voor Mbappé

18-11-2023 22:37

Een bizarre wedstrijd in Frankrijk, waar Gibraltar met 14-0 onderuit is gegeaan. Bij rust stond de dwergstaat, na achttien minuten met een man minder, al 7-0 achter. Desondaks bleven de Fransen gas geven en boekte het een eind record overwinning.

Na drie minuten sloeg de pech al snel toe voor Gibraltar, toen Ethan James Santos voor een eigen doelpunt zorgde. Een minuut later maakte Marcus Thuram al de tweede van de avond, waar de zeventienjarige debutant Warren Zaïre-Warren voor de 3-0 tekende. De tiener moest na zijn mooie moment direct het veld geblesseerd verlaten. Een minuut later liet James Santos zich wederom van zijn slechtste kant zien, toen de verdediger een rode kaart pakte.

Na een half uur voetballen ging het rap voor Frankrijk. Binnen zeven minuten zorgde Kylian Mbappé, Jonathan Clauss, Kingsley Coman en Youssouf Fofana ieder voor een doelpunt. Zo ging Frankrijk met een voorsprong van maar liefst 7-0 de kleedkamer in.

Na rust nam Frankrijk geen gas terug en maakte het na een uur spelen in vijf minuten via Adrien Rabiot en Coman maar weer eens twee doelpunten. Een kwartier voor tijd kwam dan de tussenstand van 10-0 op het scorebord, toen invaller Ousmane Dembélé voor een treffer zorgde. Een minuut later zorgde Mbappé voor zijn tweede van de avond, waar in de 82e minuut zijn hattrick op weergaloze wijze werd voltooid. Invaller Olivier Giroud pikte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ook nog even zijn doelpuntje mee, en was in de blessuretijd met een omhaal nog goed voor de eindstand van 14-0.