Breaking news

Koeman maakt keuze voor Oranje-doelman: 'Ik vind het logisch dat hij keept'

Koeman maakt keuze voor Oranje-doelman: 'Ik vind het logisch dat hij keept'

14-11-2023 11:35 Laatste update: 12:34

Bart Verbruggen staat de komende interlands onder de lat bij Oranje. Dat heeft Ronald Koeman laten weten op de persconferentie. Verbruggen keepte ook in de Nations League-duels met Frankrijk en Griekenland. 

Koeman heeft voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar drie keepers tot zijn beschikking met Justin Bijlow, Mark Flekken en Verbruggen. Volgens de bondscoach is het duidelijk wie onder de lat staat. "Ik vind het logisch op basis van de afgelopen wedstrijden dat Bart keept. Je wil naar rust met keepers. Het is gek om in de laatste vier periodes steeds een andere keeper te hebben." 
 
Dit jaar hebben vier verschillende keepers in de basis gestaan bij Oranje, met onder andere Jasper Cillessen, Bijlow, Flekken en nu Verbruggen. Op het WK in Qatar was dat Andries Noppert. "Om in beeld te zijn hoef je niet iedere wedstrijd te spelen", zegt Koeman over de doelman van Brighton. "Hij speelt voldoende. Het is alleen niet een ideale situatie voor een keeper." 
 
Oranje speelt zaterdag het EK-kwalificatieduel tegen Ierland om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. Volgende week dinsdag komt het in actie tegen Gibraltar, in Portugal.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello