Nieuws

Rooney levert contract in bij Derby County: 'Het was een achtbaan van emoties'

Rooney levert contract in bij Derby County: 'Het was een achtbaan van emoties'

24-06-2022 19:13 Laatste update: 19:29

Wayne Rooney is niet langer de manager van Derby County. Gezien de onrust binnen de club, heeft Engelse legende heeft besloten om zijn contract in te leveren.

Rooney kwam in november 2020 bij Derby County. Hij stond in totaal anderhalf jaar onder contract in het Pride Park Stadium, maar heeft besloten om er geen nieuw seizoen aan vast te plakken. De voormalig speler van Everton en Manchester United degradeerde in april naar de League One. Deze wanprestatie kwam mede tot stand vanwege een puntenaftrek van 21 punten.

"Mijn tijd bij de club was een achtbaan van emoties, maar ik moet zeggen dat ik van de uitdaging genoten", zegt Rooney in een statement op de clubsite. 'Ik vind dat de club nu geleid moet worden door iemand met frisse energie, door iemand die niet beïnvloed is door de gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar."

"Ik zal mijn tijd bij Derby met grote trots en genegenheid herinneren en wil mijn staf, spelers en natuurlijk de fans bedanken voor hun ongelooflijke steun. Ik zal jullie nooit vergeten en hoop jullie allemaal weer te zien in de nabije toekomst", besluit Rooney.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!