Transfernieuws

West Ham shopt in de Ligue 1 en presenteert op drie na duurste aanwinst ooit

West Ham shopt in de Ligue 1 en presenteert op drie na duurste aanwinst ooit

20-06-2022 13:43

West Ham United heeft zijn eerste grote aankoop van het seizoen gedaan. De Marokkaanse verdediger Nayef Aguerd verruilt Stade Rennes voor de Premier League. De kosten? Om en nabij de 35 miljoen euro.

Daar doet Rennes goede zaken mee. De Fransen betaalde twee jaar geleden zo’n vier miljoen euro voor Aguerd, die destijds bij Dijon speelde. Aguerd is een Marokaans international die uit de voeten kan als centrale verdediger. Met zijn lengte van 1 meter 88, krachtige kopballen en opbouwende kwaliteiten was hij een plaag voor de spitsen in de Ligue 1. Afgelopen seizoen speelde hij ook twee keer mee in de Conference League-duels met Vitesse.

De transfer van Aguerd naar West Ham komt niet geheel uit de lucht vallen. The Hammers poogden vorig jaar al om de verdediger aan de selectie toe te voegen. Destijds ging dat feestje niet door, maar nu dus wel. Het bedrag van 35 miljoen euro is er niet zomaar een. Aguerd is gelijk de derde duurste aankoop van West Ham ooit, achter Ajax-spits Sébastien Haller (50 miljoen), Felipe Anderson (38) en Kurt Zouma (35).