Transfernieuws

Schots toptalent (18) voor miljoenenbedrag overgenomen door Liverpool: 'Een droom'

Schots toptalent (18) voor miljoenenbedrag overgenomen door Liverpool: 'Een droom'

19-06-2022 12:13 Laatste update: 13:58

Liverpool heeft de transfer van Calvin Ramsay naar Anfield wereldkundig gemaakt. De Schot wordt overgenomen van Aberdeen en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027.

Het achttienjarige talent kost The Reds naar verluidt een bedrag van 4,65 miljoen euro dat door een bonusstructuur nog met 2,9 miljoen extra kan oplopen. "I'm buzzing", zegt de dolgelukkige Ramsay op de clubsite. "Het is een droom die voor mij uitkomt om hier te zijn." De vleugelverdediger ruimt ook een woord van dank in aan het adres van zijn vorige werkgever. "Het was een droom die uitkwam om voor Aberdeen te spelen, om nu bij de grootste club ter wereld te zijn ins een uitdaging. Ik kijk ernaar uit om de fans te laten zien wat ik heb te bieden."

Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Ramsay al drie interlands voor Schotland O21 en kwam hij in het voorbije seizoen tot 33 optredens gemeten over elle competities. De keuze voor Liverpool was snel gemaakt. "Er is hier duidelijk een pad – dat is ook een van de redenen waarom ik voor deze club gekozen heb. Het is niet alleen een enorm, ze geven jonge spelers kansen in het eerste elftal", aldus de jongeling die concurrent Trent Alexander-Arnold één van zijn voorbeelden noemt.