Nieuws

'Arsenal rondt vrijdag Porto-deal af: ook Tielemans op radar van The Gunners'

'Arsenal rondt vrijdag Porto-deal af: ook Tielemans op radar van The Gunners'

17-06-2022 11:00

Arsenal wil op korte termijn twee transfers afronden. Naar verwachting wordt Fábio Vieira nog deze vrijdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Leicester City wacht nog altijd op een officiële aanbieding voor Youri Tielemans, die al langer in de belangstelling staat van The Gunners.

Fabrizio Romano weet dat de Vieira Arsenal 35 miljoen euro gaat kosten. Door bonussen kan de transfersom van de Porto-middenvelder nog verder oplopen. De Portugees is akkoord over een vijfjarig contract bij de Engelse topclub en wordt deze vrijdag nog medisch gekeurd in Londen, weet de transferspecialist.

Daardoor betaalt Arsenal minder dan de vertrekclausule van vijftig miljoen euro die in het contract van Vieira stond. The Times schreef gisteren al over de belangstelling van de nummer vijf van de Premier League in Tielemans. Nu meldt Romano dat Arsenal bezig is een bod voor te bereiden op de Rode Duivel. Met zes goals en vier assists speelde de spelverdeler een uitstekend seizoen bij Leicester City. Hij moet in de ploeg van manager Mikel Arteta voor meer creativiteit zorgen.