Nieuws

Steun voor Teze na ongelukkig optreden: 'Was voor hem lastig om te excelleren'

Steun voor Teze na ongelukkig optreden: 'Was voor hem lastig om te excelleren'

17-06-2022 07:38

Jordan Teze speelde tegen Wales een ongelukkige wedstrijd en leidde met zijn balverlies de 0-1 in Analist Marciano Vink is van mening dat de PSV'er niet te zwaar beoordeeld moet worden voor zijn eerste twee optredens in het Nederlands elftal. 

Uiteindelijk won Oranje het duel tegen Wales met 3-2, maar Teze leidde wel de aansluitingstreffer in met zijn fout. "Het is voor een Teze nogal een verschil of je naast Van Dijk staat te verdedigen, of naast een De Vrij met Schouten voor je neus", meent Vink tegenover Voetbal International. "In zo'n wedstrijd als tegen Wales, waarin dan veel spelers van het zogenaamde B-elftal staan, zijn spelers toch veel bezig met hun eigen prestatie."

Daardoor blijft Vink het lastig vinden om spelers te beoordelen wanneer de sterkhouders van Oranje niet spelen. "Voor Teze was het lastig om te excelleren, maar verdedigend was hij degelijk." Voor Jerdy Schouten heeft Vink vergelijkbare woorden. "Schouten koos een paar keer voor de verkeerde oplossing, maar herpakte zich wel. Ik vind het een mooie voetballer, maar hij heeft de pech dat op dit moment de combi tussen Davy Klaassen, Steven Berghuis en Frenkie de Jong zo goed loopt", besluit de analist. Oranje leidt in de groep met België, Wales en Polen. De laatste twee groepduels worden in september afgewerkt, waarin Nederland nog Polen en België treft.