Transfernieuws

Martens over haar toekomst: Er zijn dingen gebeurd waar ik niet blij mee ben

Martens over haar toekomst: "Er zijn dingen gebeurd waar ik niet blij mee ben"

16-06-2022 19:42 Laatste update: 19:44

Lieke Martens bereidt zich momenteel met de Oranje Leeuwinnen voor op het EK, maar heeft ook nog een belangrijke beslissing te nemen die invloed heeft op haar eigen toekomst. Over twee jaar loopt haar Barça contract af en Paris Saint-Germain zou de veel scorende aanvalster graag aan de selectie toe willen voegen.

Druk maken doet Martens zich niet, ze weet namelijk allang wat ze wil. “Ik ben rustig in mijn hoofd en weet wat ik wil. Alleen moeten jullie nog eventjes wachten”, klinkt het in het Algemeen Dagblad. Ze laat doorschemeren waarom er twijfel bestaat. “Er zijn dingen gebeurd waar ik niet blij mee ben.”

Of dit betekent dat ze naar PSG verkast, laat ze in het midden. “Ik voel me nog steeds goed en denk dat ik nog steeds om de hoogst haalbare prijzen mee kan doen. Ik ga dus voor een club die daarom mee kan doen. Of ik nu wegga of niet: Barça wil niet van me af. Dat zie ik als een compliment.”

Martens komt binnen enkele weken in actie tijdens het EK vrouwenvoetbal. Daarin staat genoeg op het spel. De Leeuwinnen willen hun titel prolongeren. “We zijn daar om de titel te verdedigen”, aldus Martens, die niet verwacht het klusje makkelijk te klaren. “Moeilijk gaat het zeker worden. In een toernooi moet alles goed samenvallen, moet je erin groeien. Wij kúnnen een toernooiploeg zijn. We gaan het zien.”