Transfernieuws

'Pogba voor de tweede keer transfervrij naar Juve: gigantisch netto salaris'

'Pogba voor de tweede keer transfervrij naar Juve: gigantisch netto salaris'

15-06-2022 10:47

Paul Pogba heeft een mondeling akkoord bereikt met Juventus over een transfervrije overgang. De Franse middenvelder loopt uit zijn contract bij Manchester United waardoor hij 'gratis is op te pikken'.

Kwaliteitskrant The Guardian brengt dit nieuws. De verwachting is dat Pogba zijn krabbel onder een contract begin juli gaat zetten, nu er een mondelinge overeenkomst is bereikt. Juventus moet desalniettemin diep in de buidel stappen om de international tot een terugkeer te verleiden: het nettosalaris bedraagt acht miljoen euro exclusief bonussen.

De laatste details moeten nog bespreken worden, schrijft het dagblad. Een overgang naar het eveneens geïnteresseerde Manchester City zou Pogba niet hebben zien zitten. Een hernieuwde periode bij De Oude Dame genoot zijn voorkeur. Ironisch genoeg is het de tweede keer dat Juventus de spelmaker transfervrij overneemt van Manchester United. In 2016 werd hij nog voor ruim honderd miljoen euro verkocht aan The Mancunians. Zes jaar later keert hij dus gratis terug.