Nieuws

'Kompany lijkt alsnog de trainer van Burnley te worden; Nice haakt af'

'Kompany lijkt alsnog de trainer van Burnley te worden; Nice haakt af'

13-06-2022 12:19 Laatste update: 12:46
2

Vincent Kompany gaat toch aan de slag als nieuwe manager van Burnley. Dat leek eerder al zo te zijn, het leek er even op dat OGC Nice de nieuwe bestemming van de voormalig verdediger van België werd, maar het lijkt toch Burnley dat er met hem vandoor gaat.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Kompany komt over van Anderlecht, de club waar hij twee seizoenen de scepter zwaaide. Volgens het Belgische medium mag Kompany een aantal stafleden meenemen naar Engeland. Dat zijn Simon Davies en Craig Bellamy als assistenten, en Floribert Ngalula en Rodyse Munienge als boezemvrienden en assistenten.

Nice leek roet in het eten van Burnley te gooien, maar het zijn toch de Engelsen die er met de komst van Kompany vandoor lijken te gaan. Dat het even op zich liet wachten, lag aan het rondkrijgen van de werkvergunning. Vanwege de Brexit is dat een proces geworden wat wat meer tijd in beslag neemt dan voorheen.

Kompany lijkt het wel zonder Wout Weghorst te moeten gaan doen. De Oranje-international lijkt voor een nieuw avontuur te gaan. Het Turske Besiktas wordt genoemd.