Nieuws

'Geen Lang, Janssen, Lewandowski en Milik bij Nederland tegen Polen'

'Geen Lang, Janssen, Lewandowski en Milik bij Nederland tegen Polen'

11-06-2022 13:31
1

Noa Lang en Vincent Janssen mogen de tribunestoelen van De Kuip gaan uittesten zaterdagavond. Het tweetal valt buiten de selectie van Oranje in de Nations League-wedstrijd tegen Polen, meldt het Algemeen Dagblad en De Telegraaf.

Bondscoach Louis van Gaal is verplicht om twee spelers te slachtofferen. Van de 25 geselecteerde internationals mogen er maar 23 in de wedstijdselectie worden opgenomen. Dat Janssen er niet bij zou zijn, werd vrijdag op de persconferentie al duidelijk. De spits – die momenteel actief is bij Monterrey in Mexico – heeft zich wegens zijn huwelijk pas op 7 juni bij de Oranje-selectie gevoegd. Janssen mag zich aanstaande dinsdag tegen Wales laten zien.

Het nieuws van Lang komt iets meer uit de lucht vallen. De veelbesproken aanvaller kwam ook tegen België niet in actie, maar speelde wel de volle negentig minuten tegen Wales (1-2). Daarin maakte hij geen onaardige indruk.

Oranje lijkt zaterdag weer in de 3-4-3 formatie te gaan spelen, die in de wedstrijd tegen België goed uitpakte. Dat gaat gebeuren zonder aanvoerder Virgil van Dijk, die op vakantie is gestuurd. Naar alle waarschijnlijkheid zal de band om de arm van Memphis Depay zitten en zijn positie zal worden overgedragen aan Stefan de Vrij. Bij Polen zullen Robert Lewandowski en Arek Milik niet bij de selectie zitten.