Transfernieuws

'De Ligt staat voor overstap naar de Premier League: Boehly wil de knip trekken'

'De Ligt staat voor overstap naar de Premier League: Boehly wil de knip trekken'

08-06-2022 09:50 Laatste update: 09-06-2022 14:01
2

Todd Boehly, de kersverse eigenaar van Chelsea, komt met het nodige transfergeweld binnen bij zijn nieuwe club. De vermogende Amerikaan is van plan om veel geld uit te geven deze zomer, te beginnen met Matthijs de Ligt.

Dat meldt The Telegraph. De international, die tegen België nog genoegen moest nemen met een plaats op de bank, moet de eerste grote aankoop gaan worden. De Ligt zou daarmee de opvolger worden van de naar Real Madrid vertrokken Antonio Rüdiger. Naast de Juventus-verdediger staan er meer mandekkers op de Boehly-radar. Naar verluidt staat ook Joško Gvardiol van RB Leipzig in de belangstelling van The Blues.

De Ligt is momenteel in onderhandeling over een nieuw contract bij la Vecchia Signora, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Als het moment daar is, zal ik beslissen of ik wil verlengen of verder wil kijken", zei hij eerder deze week. "Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf. Juventus weet ook dat twee jaar achter elkaar vierde worden niet goed genoeg is, daar moeten we ook stappen in maken. Op dit moment speel ik voor Juventus en daar focus ik me op, dat is het enige dat belangrijk is."