Transfernieuws

'Bergwijn 'in hoofdlijnen akkoord' met Ajax, maar die geven er nog geen klap op'

'Bergwijn 'in hoofdlijnen akkoord' met Ajax, maar die geven er nog geen klap op'

06-06-2022 21:16 Laatste update: 09-06-2022 14:08

Steven Bergwijn snakt naar duidelijkheid over zijn toekomst. De aanvaller die momenteel met Oranje bezig is aan de Nations League, zit in een gecompliceerde situatie bij Tottenham Hotspur. Bergwijn wordt geniet de interesse van meerdere Premier League-clubs, terwijl Ajax hem ook graag wil binden maar ‘uitblinkt in besluiteloosheid’.

Het is niet de eerste keer dat Ajax een handtekening van Bergwijn probeert te krijgen. Tottenham weet hiervan en vraagt daarom de absolute hoofdprijs. Bedragen tussen de twintig en dertig miljoen euro worden genoemd, maar op dit moment is het niet zeker of Ajax hieraan wil voldoen. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers ‘een akkoord op hoofdlijnen’ over een vijfjarig contract weten te bereiken, maar vraagt men zich af of het dit waard is.

Aan de wedstrijd van vrijdag tegen België zal het niet hebben gelegen. Bergwijn blonk weer eens uit en heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van meerdere ‘top Premier League-clubs’. Dat is slecht nieuws voor Ajax. 'Dat het raadzaam was vóór België-Nederland een deal met Tottenham Hotspur te sluiten, was een voetbal-abc'tje, waaraan technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar, maar vooral financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen voorbijgingen.'