Nieuws

Traoré over talentenfabriek Ajax: 'Die jonge gasten deden zulke bijzondere dingen'

Traoré over talentenfabriek Ajax: 'Die jonge gasten deden zulke bijzondere dingen'

05-06-2022 17:46

Bertrand Traoré was gedurende zijn periode bij Ajax erg onder de indruk van de Amsterdamse talenten. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri maakten het de A-ploeg van Ajax altijd knap lastig op de trainingen.

Traoré keek in het seizoen 2016/2017 met veel bewondering naar de Ajax-talenten. "Ze waren allemaal crazy. Maar er was één jongen waarvan ik dacht: deze is beter dan de rest. Dat was Abdelhak Nouri. Hij was gewoon te goed. Het is ongelooflijk triest wat er na mijn vertrek met hem is gebeurd", vertelt de aanvaller van Aston Villa in gesprek met Voetbal International.

Op trainingen keek Traoré zijn ogen uit. "Frenkie was toen ook al ongelooflijk goed. We speelden op de training vaak met de basisploeg tegen de reserves. Die jonge gasten deden zulke bijzondere dingen", vervolgt Traoré. "We probeerden ze onder druk te zetten, maar ze wisten zich altijd wel vrij te draaien. Ik keek er niet van op dat die jongens later bijna de finale van de Champions League haalden", doelt de 26-jarige aanvaller op het succesjaar 2018/2019.