Henry maakt zich zorgen over 'team van Mbappé': 'Leo is geïsoleerd'

Henry maakt zich zorgen over 'team van Mbappé': 'Leo is geïsoleerd'

26 oktober - 10:48
Ligue 1 0 Reacties

Thierry Henry baart zich zorgen om de situatie van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain. Volgens de Fransman komt de Argentijn niet in zijn kracht in zijn huidige rol onder Mauricio Pochettino. 

Messi speelde tot dusver vier competitiewedstrijden in Frankrijk, maar kwam nog niet tot scoren. De enige keer dat hem dit ook gebeurde, was in 2005/2006. Henry denkt het probleem te zien. "Leo is geïsoleerd, hij komt bij PSG minder aan de bal", zegt de Arsenal-icoon tegen Prime Video, doelend het feit dat Messi in Parijs aan de rechterkant wordt geposteerd.. "Ik wil niet zeggen dat hij ongelukkig is, maar hij is geïsoleerd aan de rechterkant. Ik zie hem liever in het centrum. Daar kan hij het tempo bepalen."

Volgens Henry is het een hele kluif om Neymar, Kylian Mbappé en Messi samen te laten renderen voorin. Die taak en verantwoordelijkheid moet Pochettino op zich nemen. "Ik denk niet dat Leo het verschil kan maken aan de rechterkant, maar ik heb natuurlijk niet de precieze details van het tactische plan. Leo praat niet veel, want hij spreekt met zijn voeten. Maar op dit moment is PSG Kylians team."

Henry weet uit ervaring dat een team maar één vedette kan hebben, waar alles om draait. "Kylian is degene die het meest straalt, de meeste ballen gaan naar hem. Er kan maar één dirigent zijn, anders speel je niet in hetzelfde tempo. In dit team zijn er momenteel te veel dirigenten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie