Nieuws

Elftal van het Jaar van de CL: Real en Liverpool hofleverancier, één Nederlander

Elftal van het Jaar van de CL: Real en Liverpool hofleverancier, één Nederlander

31-05-2022 11:17

De UEFA heeft het Team of the Season bekendgemaakt van de Champions League. Winnaar Real Madrid is samen met finalist Liverpool hofleverancier met vier spelers, waar Virgil van Dijk de enige Nederlander in het prestigieuze elftal is.

Op doel is Thibaut Courtois door het Technical Observer Panel verkozen als beste keeper. De Belg was de grote uitblinker in de finale tegen The Reds (0-1 zege) en hield De Koninklijke met enkele fabelachtige reddingen op de been. In de verdediging is naast Van Dijk plek ingeruimd voor Liverpool-spelers Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson. Antonio Rüdiger van Chelsea (volgend jaar Real) flankeert de Oranje-captain in het hart van de defensie.

Op het middenveld is met Kevin De Bruyne de enige Manchester City-voetballer terug te vinden. Aan zijn zijde staan de nog altijd niet versleten Luka Modric van Real en controleur Fabinho van Liverpool. Vinícius Jr. is verkozen tot linksbuiten, net als Courtois uitblinker in de eindstrijd door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Champions League-topscorer Karim Benzema staat vanzelfsprekend in de punt van de aanval opgesteld. De Fransman beleefde een fabelachtig seizoen en scoorde liefst vijftien keer in het miljardenbal. Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain is de rechtsbuiten in het elftal.

Ajax was de enige Nederlandse afgevaardigde club in deze editie van de Champions League. Na een foutloze groepsfase werden de Amsterdammers uitgeschakeld in de achtste finale door Benfica. Sébastien Haller verbaasde vriend en vijand door maar liefst tien (!) keer te scoren in de eerste zes wedstrijden die hij speelde in Europa's meest lucratieve clubcompetitie.