Heitinga ziet zichzelf het maximale uit Ajax halen: 'Dat denk ik wel ja'

29-05-2023 10:18 Laatste update: 10:51

John Heitinga denkt dat hij er het maximale als trainer van Ajax uit heeft gehaald. De 39-jarige oefenmeester weet nog altijd niet hoe zijn toekomst eruit ziet bij de club.

Heitinga zag Ajax zondag de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente verliezen (3-1), maar dat maakte uiteindelijk niets uit voor de stand op de ranglijst omdat PSV van AZ won (1-2). Het zou goed kunnen dat het duel in de Grolsch Veste de laatste is voor Heitinga als trainer van Ajax. Dat is iets waar snel duidelijkheid over gaat komen.

"Daar ga ik wel van uit", begint Heitinga na afloop op de persconferentie. "Dat is belangrijk voor mij, de club en iedereen. We moeten verder. Iedereen die mij kent, die weet dat ik de informatie zou delen als ik iets wist. Maar komende week weten we meer."

Ajax eindigt het seizoen als nummer drie van de Eredivisie, een plek die de Amsterdammers niet vaak halen. Toch is Heitinga van mening dat hij er het maximale uit heeft gehaald met de club. "Dat denk ik wel", aldus de oefenmeester, die zijn elftal weer veel persoonlijke fouten zag maken tegen Twente. "We maakten heel veel persoonlijke fouten. Zo kom je niet in de wedstrijd. We zijn derde geworden", klinkt het.