Jansen reageert op gewelddadige AZ-fans: 'Hoort hier niet thuis'

19-05-2023 06:52 Laatste update: 07:15
1

Pascal Jansen baalt van de hectiek die ontstond na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United. AZ-hooligans vielen na het laatste fluitsignaal familieleden van West Ham-spelers lastig op de tribune.

AZ ging donderdagavond met 0-1 onderuit tegen West Ham. Direct na de wedstrijd trokken mensen uit een AZ-vak richting het West Ham-deel. "In eerste instantie had ik het niet in de gaten", begint Jansen op de persconferentie. "Vervolgens kijk ik naar achteren en zie ik dat er links en rechts wel wat uitgedeeld werd. Dan gaat mijn blik gelijk op mijn spelers en mijn staf om te kijken of daar alles wel goed gaat. Daar heb ik er een paar zo goed als mogelijk weg proberen te houden van het geen wat er gebeurde."

Jansen beaamt dat er familieleden op de tribune zaten en er daardoor ook meerdere West Ham-spelers bij betrokken raakten. "Het is vervelend, dat ben ik met je eens. Het hoort hier ook niet thuis bij ons in het stadion. Het liefst niet in alle stadions. Hoe vervelend het ook is dat we niet doorgestoten zijn naar de finale, dan moet je je emoties de baas zijn."