De Boer geeft Feyenoord advies: 'Je moet je versterken voor de Champions league'

13-05-2023 09:48
2

Frank de boer stelt dat Feyenoord komend seizoen de nodige versterkingen moet halen om op Champions league-niveau uit de voeten te kunnen. Daarnaast ziet de voormalig prof in dat enkel elf goede spelers niet voldoende is.

"Wil je op Champions league-niveau echt mee doen, dan moet je versterkingen op de vleugels zoeken", stelt vertelt De Boer bij het Ziggo Sport Voetbalcafé die inziet dat dat niet makkelijk is. "Wie vind je voor een bepaald bedrag. Ga je alle risico nemen want je krijgt natuurlijk veertig miljoen binnen. Ga je dat vol investeren of houd je wat over voor reserve. Dat is de keuze voor het beleid dat je gaat voeren. Maar een links- en een rechtsbuiten is wel prioriteit nummer één.”

De Boer komt superlatieven te kort voor Lutsharel Geertruida. De verdediger die doorgaans als rechtsback bij Feyenoord speelt is volgens De Boer net zo goed als centrale verdediger. "Die heeft één van zijn beste seizoenen, hij kan geweldig in het centrum", vertelt De boer. "Jullie gaan er van uit dat iedereen fit blijf, maar je wordt niet met elf man kampioen. Geertruida kan ook geweldig op zes. Ik zou daarom een nieuwe back halen."