Van 't Schip noemt Ajax-elftal 'onvolwassen': 'Anders kan ik het niet verklaren'

25 april - 07:07

Ajax-coach John van 't Schip denkt dat de onvolwassenheid van zijn ploeg hen woensdagavond deels heeft opgebroken tegen Excelsior. De Amsterdammers speelden in eigen huis met 2-2 gelijk tegen de degradatiekandidaat, na een rode kaart van aanvoerder Steven Bergwijn. Daardoor raken ze deze week, wanneer NEC thuis van AZ wint, mogelijk de vijfde plaats en dus het initiatief voor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal kwijt.

"Het is moeilijk uit te leggen", aldus een ontgoochelde Van 't Schip na afloop op de persconferentie. "We wilden dezelfde energie brengen zoals we dat tegen Twente de tweede helft deden. Maar het is ook een jonge ploeg. Het heeft waarschijnlijk met de druk te maken, met de kwaliteit die er misschien nog niet is, een onvolwassen ploeg in de balans. En dat is niet veranderd. Dat is in principe het hele seizoen al zo. Dan krijg je ook nog eens een rode kaart en dan wordt het er niet makkelijker op."

De coach kan zich niet indenken dat zijn ploeg verkeerde intenties heeft. "Maar er speelt een hoop mee, denk ik. Waardoor dat waarschijnlijk meegenomen wordt in het veld. Anders zou ik het ook niet kunnen verklaren, want aan de trainingen lag het niet. Er zat goede energie in en dan zie je er vandaag in de eerste helft niet veel van terug."