VAR-beslissing 'smet' op 'troostprijs' voor Feyenoord: 'Beker moet bijzaak zijn'

29 februari - 15:48 Laatste update: 16:16

Mocht Feyenoord de KNVB-beker winnen, dan heeft de VAR daar een grote rol in gespeeld. Volgens een supporter van PSV is het een 'smet' op de 'troostprijs' die de Rotterdammers volgens hem kunnen winnen.

"Wij hebben de beker natuurlijk voor lange tijd als hoofdprijs gezien, maar dat is eigenlijk de zwakte van een trainer als Roger Schmidt", begint de fan duidelijk tijdens een training van PSV op de Herdgang. "Die beker moet gewoon bijzaak zijn, wij spelen Champions League. In de beker zitten clubs als Cambuur, NEC en FC Groningen. Laat die maar lekker de finale spelen."

Afgelopen januari won Feyenoord van PSV in de achtste finales van de beker. In dat duel speelde de VAR een grote rol. Het videoteam beoordeelde een tackle van Mats Wieffer op Noa Lang niet als overtreding. "De manier waarop heeft ook iedereen gezien. Ik denk dat het eerder een smet op hun seizoen is dat ze de VAR nodig hebben gehad. Dat ze de beker dan als troostprijs zien en dat is een grotere smet dan dat wij het mislopen van de beker op ons seizoen zien."

Aanstaande zondag mogen PSV en Feyenoord voor de vierde keer dit seizoen de messen slijpen. Om 14.30 trappen de nummers één en twee van de Eredivisie af.