Bayern München hakt knoop door: Tuchel vertrekt aan het einde van het seizoen

21 februari - 10:25 Laatste update: 11:32

Thomas Tuchel gaat aan het einde van het seizoen vertrekken bij Bayern München. De Duitse trainer is sinds maart van 2023 in dienst bij Der Rekordmeister, maar het blijkt nog geen succesvol huwelijk. Om aan alle speculatie een eind te maken vertrekt Tuchel aan het einde van het seizoen, aldus Duitse media.

Na drie opeenvolgende verloren wedstrijden werd de druk op Tuchel steeds groter. Eerst werd de kraker in de Bundesliga met 3-0 van concurent Bayer Leverkusen verloren, waarna na negentig minuten in de heenwedstrijd in de Champions League op bezoek bij Lazio 1-0 op het scorebord pronkte. Het bestuur van Bayern München stond nog volledig achter de trainer, maar na dagen van gesprekken gaat de 50-jarige Duitser toch vertrekken. Daarmee is Tuchel de derde trainer binnen drie seizoenen die vertrekt vanuit München.

Tuchel nam het stokje over van Julian Nagelsmann, die ontslagen werd door uitblijvende resultaten. Tot nu toe stond de huidige coach van Bayern 44 wedstrijden aan het roer en daarvan werden er 28 gewonnen. Vijf keer speelde hij gelijk en er werd elf keer verloren. I'n een open, goed gesprek zijn we tot het besluit gekomen om in de zomer gezamenlijk onze samenwerking te beëindigen. Ons doel is om voor het seizoen 2024/25 een sportieve herschikking door te voeren met een nieuwe coach. Tot die tijd wordt ieder individu binnen de club nadrukkelijk uitgedaagd om het maximale uit de Champions League en de Bundesliga te halen', aldus Jan-Christian Dreesen, CEO van FC Bayern München in een verklaring.

Wie de opvolger moet gaan worden van Tuchel is nog niet duidelijk. Wel weet de Duitse pers zeker dat Xabi Alonso als een van de targets in beeld is om de Duitser op te volgen. Alonso is de huidige trainer van Bayer Leverkusen en heeft een clausule in zijn contract om een overstap te maken naar Der Rekordmeister. Hetzelfde geldt voor Liverpool en met een vertrekkende Jürgen Klopp kan de strijd om de handtekening van de Spanjaard komende zomer intens worden.