Van 't Schip gaat in op de afgeketste transfer van Akpom naar Nottingham Forest

2 februari - 14:48 Laatste update: 14:48

John van ’t Schip heeft zijn mening gedeeld over de afgeketste transfer van Chuba Akpom naar Nottingham Forest. De oefenmeester geeft aan blij te zijn dat de Engelse spits van Ajax niet is vertrokken.

Nottingham werd op de laatste dag van de winterse transferperiode concreet voor Akpom, maar tot een transfer kwam het niet. Ajax kwam niet tot een overeenstemming met de Engelse ploeg en dus ging er een streep door de transfer van Akpom, ondanks dat de Engelse spits zelf wel oren had naar een overstap naar de Premier League.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met PSV vertelt de trainer van de Amsterdammers wat hij van de situatie vondt."Het was voor mij ook heel duidelijk", vertelt Van ’t Schip. "Ik wilde Chuba niet kwijt, hij is belangrijk voor ons. Dan ga je alweer dingen doen waarbij je iemand binnenhaalt en dan ook iemand weg laat gaan... voor mij was het een no-go. Niet dat ik het beslis, maar het is niet zo dat er direct een bedrag werd neergelegd. Het was op uitleenbasis, daar werken we niet aan mee", besluit de oefenmeester van de Amsterdammers.

Akpom kwam dit seizoen 23 wedstrijden in actie voor de Amsterdammers. Hierin wist hij maar liefst negen doelpunten te maken. De Engelse spits moet het vaak doen met invalbeurten door de goede prestaties van eerste spits, Brian Brobbey.