Feyenoord worstelt met Cambuur, maar kan door Malacia rustig naar Ajax-PSV kijken

Feyenoord worstelt met Cambuur, maar kan door Malacia rustig naar Ajax-PSV kijken

24 oktober - 16:22
Eredivisie 0 Reacties

Feyenoord kreeg het niet cadeau van SC Cambuur, maar is in het spoor van Ajax en PSV gebleven, met de kraker tussen de nummers één en twee van Nederland op komst. De ploeg van Arne Slot had de handen vol aan de promovendus, maar vertrok dankzij een fraaie afstandsknal van Tyrell Malacia alsnog met drie punten uit Leeuwarden.

Feyenoord speelde donderdag nog tegen Union Berlin en moest drie dagen later even op gang komen. Cambuur brak de wedstrijd zelfs open na ruim twintig minuten spelen: de rechts voorin opgestelde linksback David Sambissa trok naar binnen en krulde de bal in de uiterste hoek. Twee minuten later stond het echter alweer gelijk: Marcus Holmgren Pedersen gaf voor en Bryan Linssen maakte zijn zeventiende (!) kopdoelpunt in de afgelopen drie Eredivisie-jaren.

De gasten wilden in het vervolg van de eerste helft doordrukken en kwamen in de extra tijd ook op voorsprong. Fredrik Aursnes schoof op aangeven van Guus Til zijn eerste Eredivisie-treffer binnen: 1-2. Ook nu liet de reactie van de tegenstander echter niet lang op zich wachten. Vijf minuten na rust werd Sambissa bediend door Jamie Jacobs en maakte de kersvers international van Gabon zijn tweede van de middag.

Het spel bleef heen en weer golven, maar Cambuur had geen succes en Feyenoord wel. Tom Boere miste een gouden kans op de 3-2, Malacia probeerde het aan de overkant eens van afstand en verschalkte Sonny Stevens. Doordat Orkun Kökcü een grote kans op de 2-4 miste, bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Feyenoord trok de kleine marge echter over de streep en komt op negentien punten: één punt minder dan nummer drie FC Utrecht, maar Feyenoord heeft nog wel één wedstrijd tegoed. Ajax (drie punten voor) en PSV (twee punten voor) lopen vooralsnog wel gelijk, maar komen zondagmiddag dus nog in actie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie