Nieuws

FC Utrecht-aanvaller gefileerd: 'Hij haalt echt alle energie uit het elftal'

FC Utrecht-aanvaller gefileerd: 'Hij haalt echt alle energie uit het elftal'

22-05-2022 22:59

Kenneth Perez heeft flink uitgehaald naar Henk Veerman. De boomlange aanvaller kwam als invaller binnen de lijnen in de 89ste minuut voor Quinten Timber en kende een ongelukkig optreden.

Met Veerman binnen de lijnen liep Vitesse in de verlenging van het duel uit naar een 3-0 zege, waardoor FC Utrecht werd uitgeschakeld in de play-offs om Europees voetbal. "Stel, je bent de trainer van FC Utrecht", begint Perez zijn relaas bij ESPN. "Je ploeg staat 2-0 achter en dan denk je: Veerman, die straalt een partij energie uit... Die gaan we erin brengen als stormram! Nou, hij haalt álle energie uit het elftal. Die doet werkelijk he-le-maal niks."

Volgens Perez had Veerman zich op zijn minst kunnen aanbieden voor zijn ploeggenoten. Vooral de houding wekt frustratie op bij de huisanlist van de betaalzender. "Je kunt hem er net zo goed niet in zetten. Op het begin was hij nog de cultheld in Utrecht. Iedereen vond hem geweldig en het was de schuld van Heerenveen dat hij niet rendeerde... Man, dit is niet oké hoor."