Nieuws

Willem II heeft geen financiële zorgen: Het budget zal top Eerste Divisie zijn

Willem II heeft geen financiële zorgen: "Het budget zal top Eerste Divisie zijn"

19-05-2022 08:04 Laatste update: 08:36

Martin van Geel zag afgelopen zondag met eigen ogen aan dat zijn nachtmerrie werkelijkheid werd. Willem II speelt volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie en gaat daarmee een moeilijke tijd tegemoet. Althans, op sportief gebied dan. Financieel gezien is het in staat om de nodige klappen op te vangen.

Met een eigen vermogen van meer dan tien miljoen euro heeft Willem II een flinke buffer. Volgend seizoen zullen de inkomsten wel een stuk minder zijn, doordat er bijvoorbeeld gaat worden ingeleverd op tv-gelden en sponsorinkomsten. De Tilburgers zijn nog in onderhandeling met een nieuwe hoofdsponsor, en hebben naar verluidt een spelersbudget van 3,5 miljoen euro.  Het bevestigen van de bedragen doet Van Geel niet “maar het budget zal top Eerste Divisie zijn”, verzekert hij tegenover De Telegraaf.  

Er is voor Van Geel dan ook geen reden om de handdoek te gooien. “Ik zal nooit het zinkende schip verlaten”, zei hij. “Er is mij tweeënhalve maand geleden gevraagd om de leiding over de hele club op me te nemen. Daar heb ik ja tegen gezegd. Ik heb er geen seconde over getwijfeld.”

Dat Willem II uiteindelijk zou degraderen, was om het even. De verschillen tussen de clubs die zich wel wisten te handhaven, waren gering. Ook werd het voetbal een stuk beter onder het bewind van Kevin Hofland, die ook Leeroy Owusu en Derrick Köhn weer aan het voetballen kreeg. “Het leek wel of die twee maanden hun broer hadden gestuurd”, zei Van Geel, die dolgraag met Hofland verder wil.