Nieuws

Voormalig Wormuth-assistent: 'Als er geen energie meer is, moet je ingrijpen'

Voormalig Wormuth-assistent: 'Als er geen energie meer is, moet je ingrijpen'

17-05-2022 14:39

Frank Wormuth werd maandag op straat gezet door Heracles Almelo naar aanleiding van de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Diens assistent-trainer René Kolmschot neemt voorlopig de honneurs waar bij de nummer zestien van de Eredivisie en moet ervoor zorgen dat de Almeloërs in de Eredivisie-blijven. Volgens hem moet er nieuwe energie loskomen in de spelersgroep.

Gisteren (maandag, red.) werd ons na de training medegedeeld dat Frank ontslagen was", reageert Kolmschot tegenover ESPN. "Het kwam niet helemaal als een verrassing. De clubleiding had al met wat spelers en de staf gesproken en daaruit kwamen bepaalde dingen naar voren, waardoor we dachten: het zou weleens kunnen gebeuren."

De voormalig rechterhand van Wormuth wil niet concreet ingaan op wat hij gezegd heeft wat zou moeten veranderen bij de club die zich opmaakt voor de play-offs om lijfsbehoud. "Ik heb wel aangegeven dat er wel iets moet veranderen. Dat is privé. Het is aan de clubleiding. Het ging erom dat er energie los moet komen. Als er te weinig energie in de groep zit, moet je ingrijpen."

Wormuth en Kolmschot lagen nog steeds op één lijn. "We hebben vier jaar lang samengewerkt. Soms gebeurt er wat en moet er wat gebeuren. Het is aan de clubleiding om dat te beslissen." Heracles neemt het woensdag op in de eerste ontmoeting van de halve finale tegen Excelsior. Zaterdag volgt de return in Almelo.