Max tegenover uitblinker: 'We zullen Antony gezamenlijk onschadelijk moeten maken'

Max tegenover uitblinker: 'We zullen Antony gezamenlijk onschadelijk moeten maken'

23 oktober - 08:03
Eredivisie 0 Reacties

Philipp Max kijkt uit naar de topper die zondag op het programma staat tegen Ajax. De 28-jarige linksback van PSV fungeert in de ArenA als de directe tegenstander van Antony, die de laatste tijd in vorm is. Zenuwachtig wordt de Duitser er echter niet van. Tijdens zijn jarenlange verblijf in de Bundesliga heeft hij tegenover meerdere wereldtoppers gestaan.

"Antony is een geweldige speler", vertelt Max in gesprek met De Telegraaf. "Hij was super bij de Spelen in Tokio en heeft zijn debuut voor Brazilië gemaakt". Hij voert in hoog tempo prachtige bewegingen uit. Tegen zulke spelers kun je het niet alleen opnemen. Iemand met zoveel individuele klasse moet je als ploeg bespelen."

Volgens Max moet de samenwerking bij PSV net zo zijn als tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. "Vorig seizoen speelden we in de competitie twee keer gelijk tegen Ajax en in augustus wonnen we de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat kan alleen als je goed samenwerkt. We zullen Antony gezamenlijk onschadelijk moeten maken."

Overigens denkt Max dat het nooit went om tegen Ajax te spelen. "Dat je al een paar keer tegen Ajax gespeeld hebt, maakt het beslist niet makkelijker. Je weet nu alleen wat er gaat komen en wordt niet meer zo gauw verrast."

De Duitser stelt dat de speelwijze van Ajax PSV goed ligt. "Pressing en snel omschakelen. Dat is onze grote kwaliteit. Als de tegenstander meevoetbalt, komen we in onze kracht te spelen", aldus Max.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie