Nieuws

'FC Utrecht wil stunten en informeert naar komst ervaren Nederlander'

'FC Utrecht wil stunten en informeert naar komst ervaren Nederlander'

15-05-2022 22:14

Nick Viergever moet met ingang van komend seizoen voor FC Utrecht gaan spelen, meldt VoetbalPrimeur. De Nederlandse verdediger degradeerde dit seizoen met Greuther Fürth uit de Bundesliga en wil op het hoogste niveau actief blijven, schreef Voetbal International eerder op de zondag.

Volgens VoetbalPrimeur bevestigen 'bronnen' binnen de club aan de Domstad de interesse van de subtopper in Viergever. Een speciale clausule in het tot 2023 doorlopende contract zorgt ervoor dat de voormalig verdediger van zowel Ajax als PSV gratis kan vertrekken. Bij degradatie staat het hem vrij zijn biezen uit Duitsland te pakken.

De 32-jarige verdediger verliet afgelopen zomer nog Eindhoven voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Hij speelde in totaal 24 wedstrijden op het hoogste niveau en was vaste basisspelers. Blessures gooiden roet in het eten voor meer optredens.

FC Utrecht hoopt met de ervaren mandekker de selectie meer vorm te geven. Technisch directeur Jordy Zuidam wist in een eerder stadium al Luuk Brouwers van Go Ahead Eagles, Taylor Booth van Bayern München en Joshua Rawlins van het Australische Perth Glory voor het komende seizoen vast te leggen.