Nieuws

Bayern wil dat Lewandowski zijn contract uitdient: 'Zolang zal hij ook blijven'

Bayern wil dat Lewandowski zijn contract uitdient: 'Zolang zal hij ook blijven'

15-05-2022 12:31

Bayern München gaat er nog altijd van uit dat Robert Lewandowski zijn contract uitdient in Duitsland. De Poolse spits heeft nog een verbintenis van een jaar bij Der Rekordmeister, maar is toe aan iets nieuws en wordt aan FC Barcelona gelinkt. President Herbert Hainer vindt er het zijne van. 

De president gaat er vanuit dat Lewandowski netjes zijn contract uitdient. "Robert heeft bij ons nog een contract tot 2023, zolang zal hij ook bij ons blijven", vertelt Hainer aan SPORT1. "Maar wanneer je een contract tekent, kun je iemand niet 'dwingen' die uit te dienen", voegt hij toe. Er gaan meerdere verhalen in de rondte over de gesprekken tussen de Poolse spits en Bayern, maar welke geruchten kloppen, blijft de vraag.

Zo heerst onder andere het verhaal dat Bayern geen nieuwe aanbieding had gedaan aan Lewandowski. "Voor zover ik weet hebben Oliver en Hasan (Kahn en Salihamidzic, voorzitter en sportief directeur, red.) hem een aanbod gedaan voor een verlenging, maar is dat niet geaccepteerd. Ik was er niet bij tijdens de gesprekken met zijn zaakwaarnemer", meent Hainer. 

Lewandowski maakte tussen 2010 en 2014 furore bij Borussia Dortmund en verdiende daar een overstap naar Bayern München mee. Dit seizoen scoorde de Pool 46 keer in 50 duels voor Der Rekordmeister

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!