Nieuws

Vitesse treft 'één van de beste clubs van Nederland': 'Hun spirit is zichtbaar'

Vitesse treft 'één van de beste clubs van Nederland': 'Hun spirit is zichtbaar'

01-10-2021 16:40 Laatste update: 16:56

Vitesse - Feyenoord is dit weekend misschien wel hét affiche van de Eredivisie. Vitesse-trainer Thomas Letsch kruipt in zijn schulp en ziet Feyenoord als de favoriet voor het duel.

De Duitse oefenmeester weet, ondanks zijn kijk op Feyenoord, wel wat hij wil zien van zijn ploeg. "Voor ons is het zaak om dus dezelfde energie en passie te brengen als tegen Stade Rennes", zegt hij in een interview op de clubkanalen in aanloop naar de wedstrijd. "Ondanks het drukke schema moet dat mogelijk zijn. Ik heb ook het gevoel dat we steeds meer wennen aan het Europese ritme. Het kan een mooie wedstrijd worden tegen Feyenoord."

Toch kruipt Letsch in de underdogrol en wijst Feyenoord aan als favoriet. "Met Arne Slot als trainer en belangrijke spelers als Gernot Trauner en Guus Til laten ze zien dat ze één van de beste teams van Nederland zijn. Hun goede spirit is ook duidelijk zichtbaar."

Vitesse mist in elk geval Riechedly Bazoer en de buiten de selectie gelaten Oussama Tannane. Bij Feyenoord verlieten Luis Sinisterra en Orkun Kökcü tegen Slavia Praag het veld vroegtijdig, maar zij lijken op tijd fit voor de Eredivisie-wedstrijd.