Nieuws

Cerny draagt Europees ticket op aan Lukoki: 'Meen ik uit de grond van mijn hart'

Cerny draagt Europees ticket op aan Lukoki: 'Meen ik uit de grond van mijn hart'

12-05-2022 08:34

FC Twente beleefde woensdag een emotionele avond in De Grolsch Veste. De Tukkers stonden voor het duel met FC Groningen stil bij het overlijden van oud-speler Jody Lukoki én stelden achteraf de vierde plaats veilig in de Eredivisie

Twente won met 3-0 van De Trots van het Noorden en kan daardoor niet meer worden achterhaald door AZ. Vaclav Cerny zorgde na een klein half uur voor de openingstreffer en draagt de overwinning op aan Lukoki. "Het is zo speciaal om in deze wedstrijd te scoren, deze was puur voor Jody Lukoki", stelt de aanvaller op de clubwebsite. "Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Het is prachtig dat het zo mocht zijn. Als je ziet hoe we het herdachten voor de wedstrijd... wij hebben het voor hem gedaan."

De Tukkers zijn dit seizoen onder leiding van Ron Jans volledig opgeleefd en hebben de vierde plaats veiliggesteld. Twente promoveerde in 2019 terug naar de Eredivisie en lijkt daar voorlopig niet te vertrekken. Volgend seizoen staat Europees voetbal op het menu voor de club en dat werd na afloop uitgebreid gevierd. "Het eerste wat mij te binnen schiet is hoe lekker dit is voor FC Twente en voor ons als spelersgroep", jubelt Cerny, die in het begin geblesseerd was. "Op een gegeven moment kwam ik er weer bij en dan zie je van dichtbij wat er groeit in zo'n vriendenteam, want dat zijn wij. Dan is dit meer dan verdiend, wij hebben iets behaald wat niet de doelstelling was", sluit de Tsjech af.