Nieuws

'Go Ahead-keeper Noppert hakt knoop door en weet nieuwe bestemming komend seizoen'

'Go Ahead-keeper Noppert hakt knoop door en weet nieuwe bestemming komend seizoen'

11-05-2022 07:56 Laatste update: 08:02
1

Na lang wikken en wegen heeft Andries Noppert een beslissing gemaakt. De 28-jarige doelman gaat zijn carrière vervolgen bij sc Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant.

Noppert veroverde gedurende dit seizoen een basisplaats bij Go Ahead Eagles ten faveure van Warner Hahn en maakt sindsdien een goede indruk in Deventer. De doelman beschikt over een aflopend contract bij Kowet en kan daardoor gratis worden opgepikt. Onder meer FC Utrecht, SC Cambuur en Heerenveen hadden interesse. Laatstgenoemde lijkt nu aan het langste eind te trekken. Noppert speelde eerder in de jeugdopleiding van Heerenveen.

De huidige nummer acht van de Eredivisie was op zoek naar een nieuwe doelman, omdat het vertrek van Erwin Mulder nadert en Xavier Mous niet aan de eisen voldoet. Geheel toevallig was de interesse van Heerenveen niet. Volgend jaar staat huidig Go Ahead-trainer Kees van Wonderen voor de groep in Friesland.

Komend weekend kan Noppert alvast van de sfeer proeven in het Abe Lenstra Stadion. Go Ahead gaat op bezoek bij Heerenveen. Beide ploegen strijden nog voor een play-offticket voor Europees voetbal.