Nieuws

KNVB reageert: 'Ook wij zijn van mening dat de VAR had moeten ingrijpen'

KNVB reageert: 'Ook wij zijn van mening dat de VAR had moeten ingrijpen'

09-05-2022 17:12

De KNVB heeft toegegeven dat Feyenoord onterecht een strafschop heeft gekregen in de topper tegen PSV. Het discutabele moment is maandag tijdens de evaluatie uitgebreid besproken in Zeist.

"Ook wij zijn van mening dat het geen penalty had moeten zijn en dat de VAR (Pol van Boekel, red.) had moeten ingrijpen", zegt een woordvoerder van de KNVB tegenover De Telegraaf. De desbetreffende arbiter, Serdar Gözübüyük, had de penalty in eerste instantie al niet mogen toekennen. Dit gebeurde echter wel en doordat er geen ingreep van de VAR was, bleef de strafschop staan. Hierdoor kwam Feyenoord in blessuretijd op gelijke hoogte via Cyriel Dessers: 2-2.

Deze late treffer heeft grote gevolgen voor PSV in de titelstrijd. De Eindhovenaren hadden met een overwinning het gat met koploper Ajax verkleinen tot twee punten. Na afloop van de wedstrijd kookte trainer Roger Schmidt van woede. De Duitse oefenmeester vond het onbegrijpelijk dat Van Boekel niet ingreep en verwees naar het discutabele moment in de wedstrijd tegen Ajax. "Als je al die punten optelt, denk ik dat wij eerste staan en Ajax tweede", aldus de trainer van PSV.