Nieuws

Spartaan Mijnans blij met komst Steijn: 'Dat is natuurlijk heel fijn om te horen'

Spartaan Mijnans blij met komst Steijn: 'Dat is natuurlijk heel fijn om te horen'

03-05-2022 12:47 Laatste update: 13:08

Sven Mijnans heeft vertrouwen dat Sparta Rotterdam zich kan handhaven in de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder krijgt na de trainerswissel op Het Kasteel de kans om zich op de nummer tien-positie te laten zien en daar is hij erg blij mee.

Sparta staat op dit moment op de zeventiende plek in de Eredivisie, met drie punten achterstand op nummer vijftien Fortuna Sittard. "Als we ons de komende drie duels net zo laten zien als tegen AZ (1-1-gelijkspel), heb ik er alle vertrouwen in dat het goedkomt", steekt Mijnans van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ondanks de moeilijke situatie waar we in zitten, zijn we echt een team."

Na dit weekend ziet het er weer een stuk rooskleuriger uit voor Sparta. Concurrenten Willem II, Fortuna Sittard en PEC Zwolle verloren namelijk van respectievelijk PSV, Feyenoord en Ajax. "Weet je", vervolgt Mijnans. "Je kunt op dit moment allerlei scenario’s in je hoofd halen, maar eigenlijk is het heel simpel. We moeten gewoon nog zeven punten halen. Dan is de kans groot dat we er zijn."

Mijnans is erg blij met het vertrouwen dat hij krijgt van de nieuwe trainer Maurice Steijn. "Ik heb de afgelopen dagen met de trainer gesproken. Hij gaf me aan dat hij iets meer aanvallende accenten wil leggen ten opzichte van de vorige trainer en dat hij vertrouwen in me heeft als nummer tien", zegt Mijnans. "Dat is natuurlijk heel fijn om te horen. Elke voetballer wil belangrijk zijn voor zijn club. Ik ga er alles aan doen om dit ook de komende duels te zijn."