Nieuws

Rangnick weet wat Ten Hag nodig heeft: 'Jesus en Grealish beide perfect voorbeeld'

Rangnick weet wat Ten Hag nodig heeft: 'Jesus en Grealish beide perfect voorbeeld'

03-05-2022 11:23

Ralf Rangnick weet wel wat er op transfergebied moet gaan gebeuren bij Manchester United: op vrijwel elke positie moet er een nieuwe speler komen. Als de Duitser advies mag geven aan Erik ten Hag, denkt hij dat er vooral multifunctionele aanvallers moeten komen.

De vertrekkende interim-manager stelt dat er vrijwel in elke linie nieuwe versterkingen nodig zijn. "Behalve onder de lat, waar we met David de Gea, Tom Heaton en Dean Henderson drie topkeepers hebben", vertelt Rangnick op de persconferentie na afloop van het duel met Brentford (3-0 zege).

Vooral de aanval zou van de nodige impulsen moeten worden voorzien. "Voor mij is het duidelijk dat Manchester United nog twee kwaliteitsaanvallers nodig heeft die dit team meer opties, meer kwaliteit en meer wapens kunnen geven." Volgens Rangnick moeten er vooral veelzijdige spelers worden aangetrokken, die op meerdere posities uit de voeten kunnen.

"Het moeten moderne aanvallers zijn. Dus dat hoeven niet per se buitenspelers te zijn. Kijk naar Liverpool of Manchester City: zijn hebben vijf, zes topaanvallers." Vervolgens haalt Rangnick Gabriel Jesus van The Citizens aan, die op de nominatie staat om te vertrekken. "Is hij een spits of een buitenspeler? Of Jack Grealish? Zelfde verhaal. Het zijn spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Ze kunnen roteren en positiewisselingen doorvoeren."