Nieuws

Van 't Schip adviseert Feyenoord: 'Ze moeten exact hetzelfde doen als thuis'

Van 't Schip adviseert Feyenoord: 'Ze moeten exact hetzelfde doen als thuis'

02-05-2022 21:44

John van 't Schip is van mening dat Feyenoord vol druk moet zetten in de Conference League-return tegen Olympique Marseille. Rafael van der Vaart ziet één speler bij de Franse topploeg rondlopen waar de Rotterdammers zich goed tegen moeten wapenen.

"Ik denk dat ze exact hetzelfde moeten doen als in de thuiswedstrijd, dus gewoon vol drukzetten", trapt Van 't Schip af aan tafel bij Rondo. De voormalig speler van Ajax zag dat Olympique Marseille zondag met 3-0 verloor. "Ze zijn het niet gewend om onder druk gezet te worden en dan zie je dat ze grote fouten maken. Daar heeft Feyenoord optimaal van geprofiteerd."

De tafelgasten bij Rondo zijn het er unaniem over eens dat Feyenoord op moet passen voor Dimitri Payet. "Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat hij nooit bij een absolute topclub gespeeld heeft", zegt Van der Vaart. "Op dat toernooi (EK 2016, red.) deed hij het heel goed en toen had ik verwacht dat hij naar een club als Real Madrid zou gaan." De voormalig Oranje-international denkt dat de Fransman een moeilijk karakter heeft en dat de grote clubs het daarom niet aandurven.