Nieuws

Slot grapt: 'Hij kan er niet veel hebben gemist, want wij krijgen nooit penalty's'

Slot grapt: 'Hij kan er niet veel hebben gemist, want wij krijgen nooit penalty's'

01-05-2022 21:44

Arne Slot houdt vertrouwen in Orkun Kökcü als vast penaltynemer bij Feyenoord ondanks zijn misser tegen Fortuna Sittard. De Turkse international zag zijn inzet tijdens een 0-1 stand gekeerd worden door Yanick van Osch. Uiteindelijk wonnen de Rotterdammers kinderlijk eenvoudig met 1-3 in Limburg.

Feyenoord kreeg een strafschop toegekend nadat Tyrell Malacia onreglementair onderuit was gekegeld in de vijandelijke zestien meter. Het buitenkansje werd niet benut door Kökcü. "Dat hangt van de speler zelf af en hoe hij zich daarbij voelt", zegt Slot op de persconferentie na afloop van het duel. "Ik wilde zeggen dat hij er ook al een paar gemaakt heeft, maar dat gaat niet. We krijgen nooit strafschoppen, haha!"

Slot vervolgt op een serieuzere toon: "Hij heeft er twee gemaakt en mist nu zijn eerste", weet de Feyenoord-coach. "Normaal gesproken zal hij de volgende weer nemen, maar het is niet belangrijk wat ik daarvan vind. Het is belangrijker waar hij zichzelf prettig bij voelt. Als hij de volgende met veel zelfvertrouwen weer kan en wil nemen, dan blijft hij de nummer één op de lijst."